Indre skjønnhet

Postet av Adam og Eva Trondheim den 19. Des 2014

Julen er en høytid der mange bruker vanvittige summer på å skape det de føler "må til" for
å imøtekomme forventingene til denne høytiden. Mat, pynt, julekalendere, julegaver. Klærne skal være nystrøkne å fine, 7 slag skal bakes og ribbesvoren skal ha riktig konsistens. Men for mange er også denne forventningenes måned en tid der man sliter med å få endene til å møtes. Forventningene fra barna som ønsker gaver under juletreet, behovet for å tilby "det samme" som naboen for å fremstå som bra nok i dagens samfunn. Våre behov og krav blir stadig større og forskjellene mellom oss likeså.

Da jeg mottok mail fra en kunde om vi ville bidra til å hjelpe noen som trenger det, var min umiddelbare tanke ja! "Hjelp mæ å hjelpe - Trondheim" startet en innsamling på vegne av tilsammen ti familier som ønsker hjelp. (disse ønsker å være anonyme). Penger, gavekort, mat, hygieneartikler etc, og spesielt julegaver til dem selv og ikke minst barna. Ja! Vi ønsker virkelig å bidra!





Å jobbe i et yrke der man jobber for å fremme skjønnet er likevel en vrien posisjon fordi man ofte fremstår som en yrkesgruppe der skjønnhet betyr alt. I et samfunn der beklageligvis det ytre ofte fremstår som viktigere enn det indre er vi selvsagte ambassadører. Ifølge media, ifølge samfunnet, ifølge oss selv. Ja jeg blir glad når jeg føler meg vel. Ny hårfarge. Nye striper i håret, fresh lebestift og gjerne et pent smykke. Ja jeg må innrømme det gjør meg glad. Men hva når maska faller? Når vi på slutten av dagen sitter igjen med den dårlige samvittigheten over alt vi ikke rakk, skulle gjort, burde gjort. Burde kjøpt.

Jeg liker å tro at den jobben jeg daglig gjør ikke bare forbedrer kvaliteten på håret ditt eller gir håret ditt glans, men at den stunden du sitter i min stol skal være spesiell. Det er det VI ønsker for også disse menneskene som gjerne ikke kan ta seg råd til behandlinger som for mange idag har blitt en selvsagt gode. Ja jeg er meget stolt over den kunnskapen jeg sitter inne med, som kan forbedre håret ditt å gjøre at du føler deg vakker. Hvorfor skal man ikke kunne gjøre det beste ut av det man har og tørre å føle seg vakker? Jeg elsker å se et godt hårresultat. Jeg elsker spennende farger og nydelige klipper! Men jeg vil gjerne at mens du sitter her på salongen; slipp skuldrene ned. Pust dypt. La samvittigheten slippe taket. Tenk på hva velvære og hvor skjønnheten egentlig kommer fra. Jeg vil mer enn gjerne bidra til at noen føler seg vakker! Fra innsiden og ut, fordi opplevelsen er hele pakken.




Jeg har skrevet dette innlegget som privatperson, men jeg vet at dette er verdier som både salongen jeg jobber i og Adam og Eva i sin helhet står inne for. Jeg er kjempestolt av å jobbe i en salong der samtlige ønsker å bidra! Vi jobber i et yrke der vi hver eneste dag jobber for å forbedre noens utseende, for praktiske eller skjønnhetsmessige årsaker. Og en ting er sikkert. Du føler deg ikke vakker bare fordi klippen ser bra ut, men fordi den også føles vel.


Kristin Sørgård Næverdal / Adam og Eva Verftet
Tlf:73517080

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.